Wat is het verschil tussen goedkope en dure dekbedden?

Ben je op zoek naar een nieuw dekbed, dan zul je al snel zien dat de keuze enorm is. De keuze is zo groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je nu welk dekbed het beste bij jouw behoeftes past en wat is het verschil tussen goedkope dekbedden en dure dekbedden. De prijsklasse van de dekbedden kunnen namelijk behoorlijk uiteenlopen. Dit heeft uiteraard te maken met een aantal aspecten. We leggen je in deze blog graag uit wat de verschillen zijn tussen goedkope en dure dekbedden. 

Het verschil tussen goedkope en dure dekbedden

Als allereerste speelt de kwaliteit van de materialen een grote rol. Goedkopere dekbedden worden over het algemeen namelijk vervaardigd met goedkopere en minder duurzame materialen. Goedkopere materialen zijn bijvoorbeeld synthetische vezels van een lagere kwaliteit. Deze materialen voelen over het algemeen minder comfortabel aan als bijvoorbeeld donzen dekbedden of hotel dekbedden. De duurdere dekbedden worden namelijk vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals zijde, dons of katoen van een hoogwaardige kwaliteit. Deze duurdere materialen zorgen over het algemeen voor een betere ventilatie en isolatie. Bovendien gaan de duurdere dekbedden over het algemeen langer mee. 

Een ander groot verschil is de vulling van de dekbedden. De duurdere dekbedden zijn over het algemeen dekbedden dons, dekbedden wol en zijden dekbedden. Wanneer je kijkt naar de goedkopere soorten dekbedden, dan hebben we het vaak over synthetische vezels dekbedden. De goedkope dekbedden houden hierdoor minder warmte vast en zijn daardoor minder warm tijdens de koude nachten. De duurdere dekbedden zijn daarentegen vaak gevuld met dons. Dit biedt een veel betere isolatie in de koudere nachten. 

Is een goedkoop dekbed altijd slecht?

Binnen onze webshop kun je ook goedkope dekbedden scoren van een hoogwaardige kwaliteit. Dit komt doordat wij regelmatig aanbieding dekbedden verkopen, welke samengesteld zijn uit hoogwaardige vullingen. Een dekbedden actie kan je dus zeker een hoogwaardig dekbed opleveren. Bovendien zijn al onze aangeboden dekbedden geselecteerd op hun kwaliteit. Op deze manier kun je allerlei maten dekbedden kopen, tegen een scherpe prijs. Vergeet dus de vele dekbedden discounter shops waar je goedkope dekbedden koopt voor een lage kwaliteit. Onze uitverkoop dekbedden zijn namelijk scherp geprijsd en beschikken bovendien over een geweldige kwaliteit. 

Dekbedden online kopen

Wanneer je een dekbed online koopt, dan kun je het dekbed natuurlijk niet eerst voelen. Daarom krijgen wij geregeld de vraag: ‘Wat zijn goede dekbedden?’. Deze vraag is natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen wensen. Zoek jij een dekbed voor verkoeling in de zomer, een warm dekbed voor in de winter of een vier seizoenen dekbed? Bovendien is het budget ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Heb je duidelijke wensen? Dan kun je deze natuurlijk altijd bespreken met ons team van specialisten. Wij kijken in dit geval graag samen met jou naar welk dekbed het beste bij jou past. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.